Armoa elämään

Jyrki Alanko

Minulla on ilo toivottaa
sinut tervetulleeksi lukemaanArmo-lehteä. Tämä lehti on Hattulan Kotikirkon tiedotuslehti. Haluamme tämän lehden välityksellä toivottaa sinut tervetulleeksi myös seurakuntamme toimintaan. Lehden nimi on Armo, ja sillä haluamme viestittää Jumalan hyvyyttä ja mielisuosiota sinun elämääsi. Jumalan armo tarkoittaa ansaitsematontarakkautta, jota Jumala haluaa osoittaa jokaiselle ihmiselle.

Jeesus hankki meille armon

Jumalan armoon kuuluu anteeksianto, ja tämä anteeksianto liittyy Jeesuksen sovitustyöhön. Evankeliumi on ilosanoma sinulle. Jeesus on jo sovittanut meidän syntimme. Jokaisella on mahdollisuus vastaanottaa Jumalan armo ja anteeksiantamus omaan elämäänsä. Raamatun tunnetuin kohta on pienoisevankeliumi, jossa sanotaan ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka Häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." (Joh. 3:16) Jeesus tuli maailmaan etsimään ja pelastamaan meitä. Kun Paavalilta kysyttiin, että miten voisin pelastua, vastaus oliselkeä: ”Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut”. Usko Jeesukseen Kristukseen syntiesi anteeksi antajana ja pelastajana avaa sinulle Jumalan armon ja elämän Jeesuksen yhteydessä.

Pelastettu taivasta varten
Pelastus on ensisijaisesti iankaikkisuutta varten, jota elämme jo nyt. Jeesus hankki meille taivaspaikan ja sinne haluan mennä. Pelastus merkitsee myös eheyttä ja terveyttä, joka toteutuu jo tässä ajassa. Suhteemme Jumalaan, lähimmäiseen ja itseemme kaipaavat Jumalan armahtavaa kosketusta. Anteeksianto on yksi voimakkaimmin eheyttä ja terveyttä edistävä asia. Siitä seuraa rauha ja lepo elämäämme. Saamme antaa anteeksi myös niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet, sekä pyytää anteeksi läheisiltämme, joita vastaan itse olemme rikkoneet. Silloin Jumalan armo saa hoitaa meitä ehyemmiksi.

Armossa on hyvä elää!